Home / Sukan / Atletico menang sekali lagi di Valencia meskipun krisis penalti

Atletico menang sekali lagi di Valencia meskipun krisis penalti

BARCELONA (Reuters) – Antoine Griezmann menebus hilang penalti kedua dalam banyak permainan dengan memukul gol pembukaan ketika Atletico Madrid menewaskan Valencia 2-0 pada hari Ahad untuk sementara pergi puncak La Liga.

The Perancis penyerang saw penalti pada separuh masa pertama dipukul perjalanan dengan sepakan pakar penjimatan Diego Alves, yang ditolak penalti lain dari Gabi di kemudian hari. Tetapi beliau akhirnya diletupkan menewaskan penjaga gol Brazil pada minit ke-62, manakala Kevin Gameiro mengesahkan mata pada masa kecederaan.

Griezmann selesai dari rehat Atletico yang menyapu selepas Yannick Carrasco telah mengumpan bola kepada pemain gantian Fernando Torres, memaksa Alves untuk menangkis dan Gameiro mengetuk bola kepada rakan-rakan dari Perancis ke api ke dalam jaring lengah.

Atletico bertahan tekanan lewat daripada pasukan tuan rumah dan Gameiro dikuasakan perjalanan ke arah gol pada minit terakhir, menari lalu pertahanan untuk menghancurkan lalu Alves dari jarak dekat.

Atletico sementara menerajui liga dengan 15 mata, dengan pencabar Real Madrid dan Barcelona, ​​pada 14 dan 13 masing-masing, bermain pada Minggu malam.

Atletico mengembara ke Mestalla stadium penuh keyakinan selepas kemenangan 1-0 yang mengagumkan ke atas Bayern Munich dalam Liga Juara-Juara pada Rabu, manakala terdapat mood optimis di kalangan penyokong tuan rumah terlalu berikutan pelantikan jurulatih baru, Cesare Prandelli.

Bekas jurulatih Itali menganggap kawalan penuh pasukan bergelut pada hari Isnin dan pasukan barunya membuat permulaan yang positif dalam hujung ke hujung permainan, walaupun mereka mengakui sepakan penalti apabila Nani mengasari Angel Correa di kawasan itu.

Griezmann, yang telah melanda bar itu daripada tempat menentang Bayern dan dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara menentang Real Madrid, gagal menyempurnakan sepakan penalti ketiga berturut-turut untuk Atletico sebagai Alves menyelam ke kanan untuk menyelamatkan satu lagi sepakan penalti selepas menetapkan La rekod liga minggu lalu.

Selepas Griezmann telah memecahkan kebuntuan Alves dibuat penalti ke-19 kecuali dalam liga dengan menafikan kapten Atletico Gabi daripada 12 kilometer, tetapi pencapaiannya terbukti anekdot sebagai Valencia kalah kelima dalam tujuh perlawanan .

(Laporan oleh Richard Martin; Penyuntingan oleh Toby Chopra)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.