Home / Sukan / Arsenal mendapatkan-saat akhir pemenang menentang Burnley

Arsenal mendapatkan-saat akhir pemenang menentang Burnley

LONDON (Reuters) – A kontroversi gol minit akhir dipesongkan ke dalam tangan bersih off Laurent Koscielny dari yang jarak dekat ditembak oleh Alex Oxlade-Chamberlain memberikan Arsenal kemenangan bertuah 1-0 di Burnley pada hari Ahad sebagai pengurus Arsene Wenger menandakan ulang tahun ke-20 di kelab itu.

Wenger mengakui bahawa kemenangan itu, yang bergerak Arsenal sehingga ke tempat ketiga dalam Liga Perdana Inggeris, telah “bernasib baik” selepas bergaduh keras oleh Burnley.

“kami bernasib baik hari ini untuk memenangi permainan kerana kami sedikit letih fizikal dan kami melakukan beberapa kesilapan teknikal, terutamanya pada separuh pertama, “Wenger memberitahu BBC, sambil menambah bahawa beliau akan perlu melihat rakaman semula matlamat untuk menghukum di atasnya.

Hanya apabila pasukan tuan rumah fikir mereka telah memperoleh keputusan seri hasil titik peluh, pertahanan mereka gagal untuk menangani sudut pendek yang berayun dalam dari kanan. Bola diketuai pada untuk menggantikan Oxlade-Chamberlain, yang dibundel bola ke tangan seorang Koscielny mungkin ofsaid di akhir masa tambahan.

Ia adalah akhir kejam untuk Burnley dan pengurus Sean Dyche adalah diramal tidak berpuas hati. “Anda perlu mempersoalkan masa itu menambah, sudut dan sama ada ia perlu datang dengan kuasa, bola baling, dan mempersoalkan sama ada kita perlu telah diuruskan dengan itu,” katanya.

Burnley telah dua kali pergi berhampiran dengan membuka jaringan apabila Sam Vokes diketuai luas dan Michael Keane terkena palang gol.

Pada akhir lain, Alexis Sanchez terpaksa yang baik menyelamatkan dari Tom Heaton dan diletupkan luas dari dalam kawasan itu.

dengan Theo Walcott juga terlepas dengan satu bergulung usaha, pengunjung ditinggalkan pendekatan pesakit mereka untuk mencari pemenang.

Arsenal kini tanpa kalah dalam enam perlawanan Liga Perdana.

(Laporan oleh Neil Robinson; Penyuntingan oleh Clare Fallon)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.