Home / Teknologi / Apple Watch: Five sejuk watchOS 3.0 ciri-ciri

Apple Watch: Five sejuk watchOS 3.0 ciri-ciri

New functionality: The upcoming watchOS 3.0 introduces a new Dock feature, a new Breathe app and some new watch faces as well. — Apple

Fungsi baru: Akan datang watchOS 3.0 memperkenalkan ciri Dock baru, baru Breathe aplikasi dan beberapa jam tangan baru menghadapi sebagai juga. -. Apple

Apple kerana untuk melepaskan WatchOS 3.0 selepas tengah malam hari ini dan ia datang dengan pelbagai ciri-ciri baru dan beberapa perubahan antara muka utama

Jika anda seorang pemilik Apple Watch, di sini adalah apa yang anda boleh mengharapkan apabila anda menaik taraf sistem operasi.

The Dock

Salah satu aduan terbesar mengenai Apple Watch adalah bahawa aplikasi tertentu mengambil masa untuk memulakan.

Walaupun Apple telah bertambah baik kelajuan di mana aplikasi dilancarkan pada Apple Jam Tangan, masih kadang-kadang sedikit masa menunggu.

Dengan watchOS 3.0, Apple mempunyai kelajuan pelancaran lebih baik daripada aplikasi dan memperkenalkan Dock baru untuk aplikasi yang anda sering menggunakan dan mahu mengakses serta-merta dengan memastikan mereka dalam ingatan dan boleh diakses melalui menekan butang.

Ini Dock baru, kerana ia dipanggil, diaktifkan dengan butang sebelah (iaitu butang yang tidak bernama yang TIDAK mahkota digital).

Dengan watchOS 3.0, menolak butang sebelah (tidak kira apa skrin atau aplikasi anda berada dalam pada masa ini) sekarang membawa satu senarai aplikasi anda sedang berjalan bukan menu kenalan pantas daripada watchOS 2.

anda boleh sapu ke sisi untuk menatal melalui aplikasi yang dijalankan anda – anda juga diberi pilihan untuk “Perlu dok” aplikasi yang anda mahu untuk mengakses sering

.

Jika anda mahu mengeluarkan aplikasi daripada kandang tertuduh, anda boleh hanya sapu aplikasi ke atas pada skrin kandang tertuduh dan anda akan diberi pilihan untuk memadam aplikasi dari kandang tertuduh.

The Mickey Mouse dan Minnie Mouse menonton muka kini boleh bercakap masa untuk anda apabila anda mengetuk pada muka jam dengan watchOS 3.0. – TAN KIT HOONG / The Star

Galeri Face

Dengan versi terdahulu yang watchOS, semua muka jam tangan anda dan penyesuaian bagi mereka muka telah dilakukan ke atas Apple Watch sendiri.

Dengan kemas kini terkini untuk iOS 10 dan watchOS 3.0, bagaimanapun, anda kini boleh mengakses dan mengedit jam tangan anda menghadapi pada aplikasi Watch di iPhone.

Anda juga mendapat sekumpulan muka baru dengan watchOS 3.0, termasuk wajah Minnie Mouse.

Satu lagi ciri baru adalah bahawa jika anda menyentuh Mickey Minnie atau menonton muka, anda akan diberitahu masa dalam suara-suara watak masing-masing.

Oh ya, Apple juga mengubah cara anda bertukar antara muka jam tangan-jaga Apple sendiri – sebelum, anda terpaksa memaksa sentuhan pada skrin dan kemudian sapu antara muka jam tangan yang ada, tetapi kini mereka telah dihapuskan daya menyentuh isyarat dan sebaliknya anda hanya sapu ke kiri dan kanan untuk beralih antara muka.

Tulis skrin dengan tulisan oragn ayam

Walaupun kita telah mempunyai kejayaan yang cukup baik dengan imlak-jaga Apple, kita mengakui bahawa kadang-kadang (terutamanya dengan tempat-tempat dan nama khas) ISN transkripsi ‘ t akan mendapat dengan betul, tidak kira berapa jelas anda bercakap.

Nah, dengan watchOS 3.0, anda kini mempunyai tulisan oragn ayam, yang membolehkan anda untuk menulis terus pada skrin dan mempunyai Apple Jam Tangan menyalin apa yang anda tulis.

Sudah tentu anda autocorrect tetapi jika autocorrect mendapat perkataan yang salah, hanya berputar mahkota digital untuk senarai cadangan perkataan.

Kongsi Aktiviti anda

Apple telah akhirnya menambah elemen sosial untuk aplikasi Aktiviti-jaga Apple.

Sebelum ini, mengesan pencapaian dan aktiviti anda dengan Apple Watch adalah cukup banyak urusan bersendirian tetapi dengan watchOS 3.0 Walau bagaimanapun, anda kini boleh menambah rakan dan keluarga anda menggunakan Perkongsian Aktiviti.

Perkongsian Aktiviti membolehkan semua orang dalam senarai melihat bagaimana lain yang dilakukan dan juga membolehkan anda untuk menghantar mesej (atau sebagai alternatif bercakap sampah) kepada sesiapa dalam senarai.

Perkhidmatan Panggilan kecemasan

Akses cepat ke perkhidmatan kecemasan sentiasa baik dalam keadaan kecemasan dan ini adalah apa yang watchOS 3,0 TETAPI memperkenalkan.

Dalam watchOS 3.0, anda boleh terus menekan butang sebelah bernama selama enam saat untuk membawa menu konteks itu termasuk pilihan untuk memanggil perkhidmatan kecemasan.

Rupa-rupanya, ciri ini akan bekerja di seluruh dunia dan jam tangan akan mendail nombor kecemasan yang sesuai di negara apa sahaja yang ia digunakan dalam.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.