Home / Teknologi / Apple mendalami push perusahaan dengan perkongsian Deloitte

Apple mendalami push perusahaan dengan perkongsian Deloitte

Enterprise partnership: More than 5,000 Deloitte advisers will be included in the Apple initiative. —  Reuters

perkongsian Enterprise: Lebih 5,000 penasihat Deloitte akan dimasukkan ke dalam inisiatif Apple. – Reuters

Apple Inc dan Deloitte LLP mengumumkan satu perkongsian pada hari Rabu di mana perunding akan membuka amalan baru untuk membantu pelanggan korporat bekerja dengan produk Apple, cubaan terbaru firma teknologi untuk meningkatkan perusahaan jualan sebagai produk utamanya, iPhone, menunjukkan tanda-tanda kematangan.

Lebih daripada 5,000 penasihat Deloitte akan dimasukkan ke dalam inisiatif Apple, berkata syarikat-syarikat. Firma perunding turut melancarkan EnterpriseNext, satu program yang bertujuan untuk membantu pelanggan membuat lebih baik menggunakan produk dan perkhidmatan Apple.

Apple telah mengumumkan aliran perkongsian perusahaan dalam tahun-tahun kebelakangan ini kerana ia bertujuan untuk menarik lebih banyak pendapatan daripada pasaran yang ada yang mengatakan ia secara tradisinya terlepas pandang.

Perkongsian melanda dengan IBM pada tahun 2014 memberi isyarat niat Apple semakin serius tentang pelanggan korporat, atau perusahaan, dan memperkatakan dengan Cisco dan SAP telah diikuti.

Perjanjian dengan Deloitte akan memastikan bahawa Apple adalah atas fikiran seperti syarikat-syarikat berfikir secara strategik mengenai amalan mereka, Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook berkata dalam satu temu bual.

“Apa yang diperlukan sekarang adalah lebih daripada tumpuan kepada mengubah perusahaan dan membantu perniagaan mengenal pasti kawasan mempunyai sama ada pulangan tertinggi atas pelaburan atau kesan tertinggi terhadap kepuasan pelanggan,” kata Cook. “Deloitte mempunyai kedudukan yang baik untuk ini.”

Sebagai sebahagian daripada program EnterpriseNext, pelanggan boleh bertemu dengan pereka dan jurutera yang pakar dalam sistem operasi Apple.

“Tujuan ada untuk, di satu lokasi, membawa jurutera yang terbaik, produk terbaik dan pemikir yang terbaik untuk mencuba dan menangani masalah pelanggan,” Punit Renjen, Ketua Pegawai Eksekutif Deloitte Global, berkata dalam satu temu bual .

Apple wajah beban tekanan untuk mencari aliran pendapatan baru selepas jualan iPhone, yang mendorong lebih separuh daripada pendapatannya, merosot buat kali pertama tahun ini.

The gergasi teknologi nampaknya telah membuat kesimpulan bahawa cara yang paling cepat untuk maju dalam perusahaan adalah untuk bekerjasama dengan syarikat berakar umbi di dalam ruang, kata penganalisis Jan Dawson daripada Jackdaw Research.

Cook berkata pada 2015 bahawa perniagaan syarikat Apple telah mencapai $ 25 bilion dalam pendapatan tahunan. Beliau enggan memberikan angka yang baru pada hari Rabu tetapi menegaskan syarikat itu mendapat tanah.

“momentum ini adalah penting, dan kita melihat ini sebagai vektor pertumbuhan yang sangat penting,” katanya. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.