Home / Teknologi / Apple iPhone 7 lebih mahal untuk membuat: IHS Markit

Apple iPhone 7 lebih mahal untuk membuat: IHS Markit

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Money spinner: IHS Markit said the iPhone 7's Bill Of Materials was

pemutar Wang: IHS Markit berkata iPhone 7 Rang Undang-undang Of Materials “dalam baris” dengan telefon pintar perdana dibuat oleh Samsung Electronics saingan tetapi Apple Ekes daripada margin yang lebih baik. – Reuters

Apple Inc membelanjakan lebih untuk mengeluarkan telefon pintar iPhone 7 berbanding sebelumnya iPhone 6S kerana ciri-ciri seperti bateri yang lebih besar dan kapasiti penyimpanan yang lebih besar, menurut satu teardown oleh IHS Markit Ltd .

Termasuk US $ 5 (RM21) dalam kos pengeluaran asas, jumlah kos untuk mengeluarkan iPhone 7 mudah alih meningkat kepada AS $ 224,80 (RM929.87), US $ 36,89 (RM152.59) lebih tinggi daripada anggaran yang pembekal penyelidikan perniagaan ini untuk 6S iPhone.

Apple runcit yang tidak bersubsidi 32GB iPhone 7 pada AS $ 649 (RM2,685).

Syarikat itu melancarkan iPhone 7 dengan kamera resolusi tinggi dan tiada bicu fon kepala pada majlis pelancaran tahunannya pada September 7.

IHS Markit juga berkata pada 20 Sept iPhone 7 Rang Undang-undang Of Bahan-bahan (BOM ), suatu anggaran kewangan bahan mentah yang digunakan, adalah “dalam baris” dengan telefon pintar perdana dibuat oleh saingan Samsung Electronics tetapi Apple Ekes daripada margin yang lebih baik.

“Semua perkara-perkara lain adalah sama, Apple masih membuat lebih margin dari perkakasan daripada Samsung, tetapi bahan-bahan kos adalah lebih tinggi daripada di masa lalu,” kata Andrew Rassweiler, pengarah kanan perkhidmatan kos penanda aras di IHS Markit.

IHS Markit belum lagi melakukan analisis teardown pada yang lebih besar iPhone 7 Plus.

Supplies Apple iPhone 7 Plus telah habis dalam semua warna, dan yang lebih kecil iPhone 7 juga telah habis dijual dalam jet warna hitam baru, kata syarikat itu minggu lepas.

Namun, dalam beberapa pasaran seperti China, faedah dalam telefon baru telah disenyapkan, kerana jenama tempatan yang lebih murah amp sehingga reka bentuk dan pemasaran mereka. – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *