Home / Berita / angka TV penonton dari Trump-Clinton berdebat mungkin untuk mendekati rekod – media

angka TV penonton dari Trump-Clinton berdebat mungkin untuk mendekati rekod – media

NEW YORK / LOS ANGELES (Reuters) – The perdebatan presiden pertama antara Demokrat Hillary Clinton dan Republikan Donald Trump menarik 84 juta penonton televisyen Amerika Syarikat, satu rekod bagi acara dan nombor itu jarang dilihat di TV dalam usia live digital dan media sosial.

penonton untuk malam Isnin yang bersemuka off mengalahkan rekod 1980 daripada 80.600.000 set oleh perdebatan presiden Jimmy Carter-Ronald Reagan, apabila penonton mempunyai pilihan hiburan yang jauh lebih kecil. Tetapi ia kurang daripada 100 juta penonton beberapa penganalisis telah meramalkan.

Penarafan dianggarkan memikirkan dari Nielsen termasuk orang yang menonton pertemuan serak di 13 AS rangkaian kabel dan siaran awam dan stesen televisyen PBS.

The TV angka tidak termasuk berjuta-juta orang yang menonton perdebatan dalam talian melalui Twitter Facebook dan media sosial yang lain, termasuk dalam kumpulan yang besar di bar dan restoran.

Alphabet Inc YouTube dilaporkan hampir 2 juta aliran serentak langsung perbahasan platformnya.

Super Bowl tahunan Liga Bola Sepak Kebangsaan ini menarik lebih daripada 100 juta penonton, menjadikannya ia acara TV Amerika yang terbesar.

perbahasan hari ini adalah yang pertama daripada tiga dijadualkan antara Clinton dan Trump sebelum pilihan raya 8 nov. Dua yang lain ditetapkan untuk 9 Oktober dan 19.

Fox News Channel meraih penonton kabel yang terbesar dengan purata 11.4 juta penonton, data Nielsen awal menunjukkan. NBC yang “Nightly News” anchor Lester Holt sederhana bursa perbalahan mengenai kaum, ekonomi dan keselamatan negara, adalah yang pertama keseluruhan dengan penonton dianggarkan 18.2 juta.

TV rangkaian telah menggalakkan perbahasan untuk hari terlebih dahulu dan melaporkan permintaan yang kukuh berbanding empat tahun lalu untuk masa komersial semasa program sebelum dan selepas perbahasan. kadar Ad jauh lebih tinggi daripada untuk pengaturcaraan berita biasa.

CNN bayaran lebih daripada $ 55,000 (42,258.93 pound) untuk spot iklan 30 saat sebagai sebahagian daripada pakej yang terdiri daripada $ 800,000 kepada $ 1 juta yang termasuk debat masa depan dan malam pilihan raya, menurut orang yang mempunyai pengetahuan tentang perkara itu.

CBS bayaran antara $ 200,000 hingga $ 225,000, menurut sumber lain.

Kedua-dua CNN dan CBS telah ketersediaan meninggalkan untuk perbahasan akan datang pada 9 Okt terhad, kata sumber.

“Jelas perbahasan lakukan malam dengan baik lalu,” kata Michael Law, pengarah urusan pelaburan video di Dentsu Aegis Network.

Law berkata beliau tidak menjangkakan kadar iklan untuk perdebatan yang seterusnya akan meningkat berdasarkan ketara kepada penonton Isnin malam. The 9 Okt muka-off menyiarkan terhadap NFL matchup dua pasukan popular -. Green Bay Packers dan New York Giants

“The NFL mungkin akan berbuat baik pada malam itu, tetapi mungkin akan melihat beberapa fall- kira sepanjang 90 minit perbahasan, “kata Law.

(Laporan oleh Jill Serjeant, Lisa Richwine di Los Angeles, dan Jessica Toonkel di New York; Penyuntingan oleh Howard Goller dan Peter Cooney)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia