Home / Artikel / Anggota tentera di tahan beli faraj palsu

Anggota tentera di tahan beli faraj palsu

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Anggota tentera di tahan beli faraj tiruan
Anggota tentera di tahan beli faraj tiruan

Anggota tentera di tahan beli faraj tiruan | Gara-gara membeli alat seks kemaluan wanita dengan menggunakan wang palsu, seorang anggota tentera dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Ayer Keroh hari ini.

Tertuduh Tengku Mohammad Zakaria Raja Ghazali, 29 tahun yang juga merupakan bapa kepada seorang anak, bagaimanapun membuat pengakuan tidak bersalah sejurus kertas pertuduhan terhadapnya dibacakan oleh jurubahasa di hadapan Hakim Norma Ismail.

Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa menggunakan dua keping wang palsu RM50 untuk pembelian peralatan seks yang mana dalam pengetahuannya wang tersebut adalah palsu.

Kesalahan itu dilakukan ketika berada di Stesen Minyak Petronas Sungai Udang, Melaka pada 8 Februari 2018 lalu.
Justeru, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 489b Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksima 20 tahun dan boleh dikenakan denda.

Terdahulu, prosiding yang dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Shazreen Nadia Saaban mencadangkan jaminan sebanyak RM15,000 diberikan terhadap tertuduh.

Tengku Mohammad Zakaria yang diwakili peguam Ishak Kari bagaimanapun merayu jumlah jaminan itu dikurangkan dengan alasan tertuduh mempunyai seorang isteri serta seorang anak yang masih kecil.

Katanya, tertuduh juga menetap di kuarters tentera dan tiada sebab untuk melarikan diri.

Norma pada penghakimannya kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 9 April depan sebagai tarikh sebutan semula kes.

Jika dahulu kes Onani menjadi keutamaan pada lelaki. Namun sejak adanya alat kemaluan seks menyerupai wanita ini mereka sanggup membelinya demi memuaskan nafsu muda

Antara 17 Cara Berhenti Ketagih Onani Menurut Islam. Mohon Baca Elakkan Jadi Tabiat. Sila Share

Onani merupakan satu tindakan untuk memuaskan nafsu diri yang dilakukan oleh samada lelaki mahu pun perempuan secara bersendirian di luar syariat agama. Ianya adalah haram di sisi agama Islam.

Berikut adalah beberapa tips efektif untuk menghentikan ketagihan onani, iaitu:

1. Mulakan dengan berdoa, memohon dan bertaubat kepada Allah, untuk berhenti dari onani selamanya.

2. Harus memiliki tekad, kemahuan, dan motivasi yang kuat dari dalam diri sendiri.

3. Terapkan sistem ‘reward and punishment’ yang tegas dan disiplin untuk diri sendiri. Misalnya: jika satu hari saya tidak beronani, maka saya akan ‘menghadiahi diri sendiri’ dengan membeli makanan yang saya gemari atau berjalan-jalan ke pantai. Jika saya beronani satu kali saja, saya harus ‘menghukum diri sendiri’ dengan membaca satu buku tentang ilmu pengetahuan.

4. Katakan tidak pada onani dan seks sebelum nikah

5. Elakkan daripada duduk bersendirian, melamun, atau menonton filem yang ‘memberahikan’.

6. Bergaullah dengan orang-orang yang alim, cerdas, soleh, beriman, bertakwa. Hindarilah pergaulan dengan kumpulan yang membawa anda menuju ‘lembah maksiat’ atau ‘dunia hitam’.

7. Perbanyaklah beribadah sesuai dengan agama dan keyakinan anda. Jika anda beragama Islam, maka seringlah berpuasa sunah, solat berjamaah, solat malam, berzikir, membaca Alquran, dsb.

8. Jika anda amat gemar beronani, berhati-hatilah atau waspadalah dengan kanser prostat! Sebab, hasil kajian yang dilakukan oleh Universiti Nottingham, England, menyatakan bahawa lelaki berusia antara 20-30 tahun yang “gemar beronani” memiliki risiko lebih tinggi untuk terkena kanser prostat. Juga, sebanyak 34% atau 146 dari 431 orang yang terkena kanser prostat sering melakukan onani mulai usia 20 tahun. Sekadar tambahan, kanser prostat adalah penyakit kanser yang berkembang di kelenjar prostat, disebabkan kerana sel prostat bermutasi dan mulai berkembang di luar kendali.

9. Sibukkanlah diri anda dengan hal-hal yang positif dan bermanfaat, misalnya: berolahraga, pecinta alam, membaca buku, menulis, bernyanyi, memasak, berkebun, dsb.

10. Ingatlah bahawa hukum onani adalah haram, dan onani itu merupakan “zina tangan”.

11. Hindari bergaul dengan rakan atau sahabat yang juga suka beronani. Sebab seseorang itu dapat dinilai; salah satunya dengan siapa (saja) ia bergaul.

12. Mandilah secepat mungkin. Hindari untuk berlama-lama di kamar mandi.

13. Hindari melihat tontonan, tayangan, gambar, video, yang menghairahkan atau porno, baik di internet, televisyen, VCD, DVD, dsb. Elakkan juga daripada membaca majalah atau buku-buku berbaur seks kerana ianya akan mendorong anda untuk melakukan onani.

14. Perbanyak aktiviti fizikal, terutama jika sedang stres atau diri anda sedang dalam keadaan tertekan.

15. Lakukan semua hal, aktiviti, atau kegiatan yang anda sukai, sepanjang tidak melanggar aturan agama dan norma.

16. Temukan, kembangkan, dan salurkan semua bakat, hobi, dan kreativiti anda semaksima mungkin.

17. Sedarilah bahawa onani hanya akan menghabiskan tenaga dan waktu anda yang sepatutnya dapat anda gunakan untuk melakukan perkara-perkara lain yang bermanfaat.

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Incoming search terms:

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *