Home / Percutian / Anda tidak akan kelaparan di perjalanan kereta api ini

Anda tidak akan kelaparan di perjalanan kereta api ini

Malam sebelum meninggalkan pada Rocky Mountaineer, kita telah diarahkan untuk menepati masa dan berpesan “Jangan bersarapan . “

Sudah tentu, mereka akan takluk kepada kami sesuatu – selepas semua, kita akan berada di kereta api mewah dan Rocky Mountaineer tidak akan membiarkan kita memulakan hari tanpa sekurang-kurangnya secawan kopi dan . Scone

Kami tidak mendapatkan kopi dan Scone – sedap cahaya dan cinnamony -. tetapi itu hanya pembuka selera untuk sarapan panas yang akan datang

pada awal bulan Ogos, saya telah dijemput untuk perjalanan di kereta Rocky Mountaineer dari Vancouver ke Banff melalui Rockies Kanada (salah satu daripada empat laluannya).

saya dalam Perkhidmatan Goldleaf yang bermaksud menaiki sebuah jurulatih kubah bi peringkat dengan makanan gourmet à la carte disajikan di ruang makan peringkat rendah. Jadual, ditetapkan dengan linen, barangan perak dan china, duduk di sebelah tingkap besar supaya penumpang tidak terlepas masa panorama di luar kerana mereka makan.

Dalam Goldleaf ruang makan Service, penumpang terus menikmati pemandangan melalui tingkap besar manakala mereka makan.

Dan lelaki, ada banyak untuk makan.

Kami mempunyai sarapan dan makan tengah hari menu yang sama untuk kedua-dua hari di kereta (terdapat berhenti semalaman di bandar Kamloops) tetapi terdapat begitu banyak untuk memilih daripada yang kita boleh mempunyai telah di atas kapal selama seminggu dan tidak dimakan perkara yang sama dua kali.

Breakfast bermula dengan buah-buahan segar atau makanan yang dipanggang, diikuti oleh pilihan tujuh hidangan, dari Souffle dan hancur atau rebus telur untuk roti bakar Perancis, penkek, oat dan granola.

sebutan khas mesti pergi untuk roti bakar Perancis yang tidak keping pan-goreng kranberi dan epal baguette, berkhidmat dengan badam panggang dan sirap madu dan dollop krim maple begitu lazat Saya akan menyambung diri saya sehingga pada titisan IV.

French toast

roti bakar Perancis dengan yang indah maple krim.

saya berbual ringkas dengan chef sous Bernie Wen sebelum wanita Taiwan dalam kumpulan yang mendapat memegang senegara mereka tampan untuk gambar.

Pemain berusia 28 tahun itu, yang telah bekerja di Rocky Mountaineer selama tujuh musim, berkata beliau terpaksa melangkah keluar zon selesa apabila dia mula bekerja di sebuah kapal layar kereta api.

Chef Bernie Wen.

Chef Bernie Wen suka bahawa dia mendapat untuk bekerja dengan bahan-bahan bermusim.

“Kita terpaksa berhadapan dengan ruang yang terhad, dan kadang-kadang bahan-bahan juga,” katanya.

“Tetapi kita mendapatkan bahan-bahan bermusim tempatan yang sangat baik, sebagai contoh Alberta daging lembu dan CoHo salmon dari British Columbia [incidentally, the two Canadian provinces the train travels through]dan ia adalah baik bahawa kita boleh melakukan ladang ke meja.”

Table linen, silverware and china neatly laid out.

linen Jadual, barangan perak dan china kemas diletakkan.

dengan kira-kira 60 penumpang setiap kereta, setiap perkhidmatan makan telah dilakukan dalam dua seatings. Saya kagum bagaimana cekap perkara yang telah berjalan dan kita tidak perlu tergesa-gesa melalui makanan kita.

sarapan bersaiz king kami berakhir, ia kembali ke tempat duduk mewah kami di tingkat atas untuk menikmati lebih daripada pandangan. Tetapi minuman, kedua-dua alkohol dan bukan alkohol, selalu datang. Ia adalah kali pertama saya mencuba Bloody Caesar dara dan ia – maafkan bahasa saya – nice berdarah!

... and pork tenderloin

… dan daging babi tenderloin

Sebelum saya tahu, ia adalah masa untuk makan tengah hari tiga kursus. The Rocky Mountaineer eksekutif yang memberikan kita tur kereta api sebelum memulakan perjalanan tidak bergurau apabila beliau berkata, “Mari makan kuasa bermula.”

Di sini adalah satu lagi pusingan sukar keputusan:. Ada ayam dengan tomato matahari kering, aurat steelhead salmon fillet pada couscous, burger cendawan dengan perasa Mesquite dan udang jumbo dengan nasi bawang putih, antara lain

pilihan utama saya daripada entrée adalah Alberta daging rusuk pendek tumis di Lembah Okanagan Merlot, disertai dengan kentang bawang putih disebat dan sayur-sayuran pasaran tempatan.

Bayangkan Mr Carson dari Abbey Downton mengumumkan hidangan di meja makan Crowley. Itulah bagaimana baik ia adalah.


Perjalanan media dihoskan oleh Rocky Mountaineer dan Sedunia Travel (General Agen Jualan Malaysia).

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.