Home / Teknologi / Amazon melancarkan tablet kos rendah dengan Alexa pembantu

Amazon melancarkan tablet kos rendah dengan Alexa pembantu

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Bundled with AI: A handout pic of the new Amazon Fire HD 8 tablet with the Alexa experience. Amazon has cut the price of its new Fire tablet almost in half and added its popular voice assistant, Alexa, in hopes of making it a hot holiday item, despite a slump in overall tablet sales. — Amazon

Dibundel dengan AI: A pic nota Amazon Fire HD 8 tablet baru dengan pengalaman Alexa itu. Amazon telah mengurangkan harga tablet Fire baru hampir separuh dan menambah pembantu popularnya suara, Alexa, dengan harapan untuk menjadikannya item bercuti panas, walaupun kemerosotan dalam jualan tablet secara keseluruhan. – Amazon

WASHINGTON: AS dalam talian gergasi Amazon mengumumkan September 8 a-format kecil tablet baru yang termasuk pembantu digital Alexa.

Lapan-inci (20 sentimeter) paparan Fire HD tablet akan bermula pada harga AS $ 89 (RM361) untuk pelanggan Amerika Syarikat, menjadikannya salah satu daripada yang paling murah di pasaran.

“Kami beriman kepada pendekatan yang berbeza untuk tablet – menyediakan produk premium pada harga bukan premium – dan pelanggan suka,” kata Kevin Keith, pengurus untuk Tablet Fire.

“Malah, kita telah melihat Fire jualan tablet lebih daripada dua kali ganda tahun ke tahun akibat. The Fire HD 8 pek serba baru lebih hayat bateri, lebih banyak penyimpanan, prestasi yang lebih cepat, ditambah Alexa – semuanya kurang daripada AS $ 90 (RM365) “

Amazon tidak melepaskan angka jualan khusus untuk tablet.. Tetapi kajian yang dijalankan oleh firma penyelidikan IDC menganggarkan titan dalam talian adalah vendor kelima terbesar pada suku kedua dengan jualan global sebanyak 1.6 juta unit.

Amazon juga menjual tablet 7in Fire bermula pada AS $ 49 (RM199) dan peranti 10in daripada AS $ 230 (RM935).

Pasaran tablet global, yang diketuai oleh iPad Apple, telah berkurangan sejak beberapa suku yang lepas, dengan beberapa pengguna beralih kepada PC nipis, beberapa dengan papan kekunci boleh tanggal.

Amazon Alexa, yang bersaing dengan Siri Apple, Google Now dan Microsoft Cortana, adalah elemen penting dalam strategi syarikat untuk bergerak ke dalam internet yang berkaitan rumah dan perkara.

kemahiran Alexa termasuk memilih muzik, peringatan pelantikan, menyemak baki bank, memesan makanan, memanggil tunggangan Uber dan banyak lagi. – AFP

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *