Home / Teknologi / Amazon beefs sehingga Paris meluahkan perkhidmatan penghantaran dengan perkongsian

Amazon beefs sehingga Paris meluahkan perkhidmatan penghantaran dengan perkongsian

A love of good food: Amazon's new partnerships with Fauchon, Bio c'Bon and Lavinia means its customers in France will be able to buy a wider selection of products, including fresh fruits and vegetables, meat, wine, spirits and fresh deli products. — Reuters

Sebuah cinta makanan yang baik: perkongsian baru Amazon dengan Fauchon, Bio c’Bon dan Lavinia bermakna pelanggannya di Perancis akan dapat membeli pilihan yang lebih luas produk, termasuk buah-buahan segar dan sayur-sayuran, daging, wain, minuman beralkohol dan produk deli segar. – Reuters

PARIS: peruncit dalam talian Amazon berkata ia telah bekerjasama dengan kumpulan makanan mewah Fauchon, rantaian makanan organik Bio c’Bon dan peruncit wain Lavinia untuk melanjutkan produk pelbagai Perdana yang sekarang meluahkan perkhidmatan penghantaran di Paris dan pinggir bandar.

Perjanjian, yang akan menambah 5,000 produk makanan kepada pelbagai Amazon Perdana Now 18,000 produk di Paris, datang peruncit sebagai Perancis Carrefour mula menguji perkhidmatan penghantaran ekspres sendiri bernama Livraison Express bulan ini di beberapa kedai Paris kerana ia bertujuan untuk menangani Amazon Perdana Now.

berdasarkan Seattle-Amazon telah meningkatkan aktiviti di Perancis pada tahun-tahun kebelakangan ini dan kelajuan penghantaran telah menjadi medan pertempuran baru di kalangan peruncit yang ingin meningkatkan jualan.

Amazon Perdana Sekarang telah dilancarkan di Paris pada Jun 2016. Ahli-ahlinya membayar yuran tahunan sebanyak € 49 (RM222) untuk mendapatkan produk yang dihantar dalam tempoh satu jam untuk 5,90 € (RM27) atau secara percuma dalam tempoh dua jam jika mereka memesan sekurang-kurangnya € 20 (RM90) bernilai produk.

The memperkatakan Bio c’Bon dan Lavinia adalah berkuatkuasa serta merta, manakala Fauchon akan menyertai Perdana Sekarang pada bulan November, Amazon berkata dalam satu kenyataan.

Terima kasih kepada perkongsian ini, pelanggan akan dapat membeli pilihan yang lebih luas produk, termasuk buah-buahan segar dan sayur-sayuran, daging, wain, minuman beralkohol dan produk deli segar.

Frederic Duval, Pengurus Besar Amazon.fr, kepada Reuters melalui telefon bahawa perkhidmatan Amazon Perdana Kini empat bulan yang lalu telah bertemu “permintaan yang sangat kuat” di Paris dan adalah sepenuhnya di landasan yang betul dengan jumlah yang disasarkan. Ia bagaimanapun terlalu awal untuk mengatakan jika Amazon akan meniru perkhidmatan untuk bandar-bandar besar Perancis yang lain.

Pada 19 Okt Carrefour – peruncit terbesar Perancis – memulakan penghantaran percubaan barangan runcit dan makanan segar dalam masa satu jam untuk 4,90 € (RM22) dalam separuh daripada arrondissement Paris. Matlamatnya adalah untuk melanjutkan tempoh percubaan kepada semua Paris pada minggu akan datang. Pesanan disediakan di kedai-kedai Carrefour Paris dan dihantar dengan basikal.

Perdana Sekarang pertama kali dilancarkan di New York City pada Disember 2014. Sejak itu ia telah berkembang ke beberapa bandar utama Amerika Syarikat yang lain, serta bandar-bandar Eropah seperti London, Berlin, Milan dan Madrid. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia