Home / Sukan / Alonso digalakkan oleh Honda kemajuan

Alonso digalakkan oleh Honda kemajuan

SEPANG, Malaysia (Reuters) – Fernando Alonso digalakkan selepas mencuba enjin Honda dikemaskini dalam McLaren beliau, walaupun jika berjalan dalam sesi latihan Jumaat ini bermakna dia akan dipaksa untuk memulakan Grand Prix Malaysia Ahad ini dari belakang.

Pemain Sepanyol itu membawa hukuman grid 30 tempat ke sesi kelayakan Sabtu lalu sebagai satu unit kuasa baru yang dipasang pada kereta beliau menolak beliau menggunakan komponen berkaitan enjin lebih besar selain peruntukan beliau dibenarkan.

Tetapi Alonso menikmati hari yang kuat ujian powerplant baru, yang dia tidak akan menggunakan pada hari Sabtu atau dalam perlumbaan, menetapkan kelima dan ketujuh masa terpantas dalam dua sesi Jumaat. “Hari ini adalah hari yang baik,” kata juara dunia dua kali, yang telah menyempurnakan 45 pusingan bebas masalah litar Sepang.

“Kami berjaya menyiapkan beberapa baik pusingan dan melakukan semua ujian kami telah merancang untuk hari ini, termasuk beberapa bahagian sudah untuk tahun kereta depan, jadi ia adalah hari yang sangat baik dengan cara itu.”

Honda telah membuat kemajuan yang mantap selepas pembaharuan sukar perkongsian sekali dominan mereka dengan McLaren musim lalu.

Peningkatan taraf Alonso diuji di Malaysia, yang menampilkan blok enjin yang lebih ringan dan ekzos yang direka semula, adalah yang terbaru dalam satu siri penambahbaikan mereka telah membuat kepada enjin sepanjang tahun.

Alonso merancang untuk menjalankan hanya satu pusingan dalam kelayakan cukup pantas untuk mendapatkan dia a tempat di grid 22-kereta.

Tetapi dia merancang untuk memandu perlumbaan menyerang dari belakang dan berharap dapat menyerahkan McLaren yang mata berganda menyelesaikan bersama-sama dengan Jenson Button, yang akan memulakan Grand Prix ke-300, terutamanya jika cuaca terkenal berubah-ubah Sepang datang ke dalam bermain .

“Kelayakan akan menjadi sangat pendek bagi saya – saya akan melakukan hanya satu pusingan yang ditetapkan masa, untuk mendapatkan dalam 107 peratus masa tiang dan kemudian saya akan menonton seluruh tindakan di TV,” katanya berkata.

“Kemudian saya akan menyelamatkan seberapa ramai tayar baru yang mungkin untuk perlumbaan untuk menyerang dari awal hingga akhir.

” hujan Kami menjangkakan, saya tidak tahu jika ia akan datang untuk kelayakan atau untuk perlumbaan, tetapi apabila ia datang ia akan membantu kami. “

(kisah ini perbaikan nama penulis, tiada perubahan kepada salinan)

(Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.