Home / Sukan / Alonso boleh menyertai 300 kelab berprestij itu jika dia kekal sehingga 2018

Alonso boleh menyertai 300 kelab berprestij itu jika dia kekal sehingga 2018

SEPANG: Sepanyol, Fernando Alonso adalah datang dalam talian untuk menyertai beliau McLaren pasukan-mate Jenson Button dalam eksklusif “300 Grand Prix Club”.

Button hanya akan menjadi pemandu ketiga dalam sejarah Formula Satu untuk mula 300 GP di Formula 1 Grand Prix Petronas Malaysia di Litar Antarabangsa Sepang, Ahad lalu – menyertai Rubens Barrichello (322) dan Michael Schumacher (306).

juara dunia Double Alonso akan menyertai ketiga-tiga mereka sekiranya beliau melanjutkan kerjayanya ke dalam 2018 kerana beliau kini berdiri keempat dalam senarai sepanjang masa perlumbaan bermula dengan 266.

Kalendar sementara musim depan menyenaraikan 17 perhentian dan Alonso merasakan bahawa terdapat lebih banyak peluang bagi pemandu muda untuk pergi untuk berlumba dalam 200 atau 300 kaum dalam kerjaya mereka.

“Tidak ramai pemandu tiba ke 200, 300, dan itu kerana sebelum ini ia tidak biasa untuk memulakan pada usia yang sangat muda,” kata Alonso yang memulakan kerjaya di 19.

“Pada masa akan datang, ramai pemandu akan tiba pada 200, 300 kerana permulaan generasi baru dalam 20-an rendah, atau remaja yang tinggi, atau seperti Max Verstappen di 17.

“Sekarang, bagi mereka untuk mencapai 200, 300, ia banyak kaum, yang tidak menakutkan saya, tetapi anda menyedari bahawa anda telah berada di sini selama bertahun-tahun.”

Mengulas mengenai Button tanda tempat, Alonso berkata:. “Ia satu pencapaian yang besar

“Apabila anda mencapai 300, ia bermakna beberapa perkara, bahawa anda sangat berbakat dan Engkau menyerahkan keputusan yang baik selama bertahun-tahun, dan pasukan telah memberi kepercayaan untuk terus perlumbaan.

“Ia bermakna anda terus melakukan banyak perkara yang baik, anda menyimpan komited, anda menyimpan fizikal 100%, anda menyimpan perlumbaan terbaik anda.

“Ia adalah apa yang Jenson telah dilakukan, dan saya gembira untuk dia.

“Ia satu hujung minggu yang istimewa, kita semua tahu bahawa, jadi apa-apa yang boleh kita lakukan untuk membuat hujung minggu ini sedikit lebih menarik dan gembira untuknya maka kita akan cuba untuk melakukannya.”

Alonso akan bermula perlumbaan Ahad ini dari belakang grid. Pemain Sepanyol, setelah diambil kepada beberapa komponen baru di luar elaun musim ini, dikenakan penalti grid 30 tempat.

Tambahan pula, dengan ceramah perubahan lain esok dalam usaha untuk menambah lebih banyak unit ke ‘pool’ beliau, pemain Sepanyol itu hampir pasti akan menanggung penalti lebih besar.

Dia hanya melakukan satu pusingan sebelum kembali ke garaj untuk menonton kelayakan dari televisyen.

“Saya ada hanya satu pusingan yang ditetapkan masa, untuk mendapatkan dalam 107% daripada masa tiang. Saya perlu untuk menyelamatkan tayar saya dapat menyerang dari permulaan dan diharapkan selesai di mata. “

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.