Home / Sukan / Allardyce memecat sukar tetapi perlu, kata Ketua Pegawai Eksekutif FA

Allardyce memecat sukar tetapi perlu, kata Ketua Pegawai Eksekutif FA

LONDON (Reuters) – Ketua Eksekutif Persatuan Bola Sepak Martin Glenn berkata pada hari Selasa keputusan untuk memecat England pengurus Sam Allardyce sukar tetapi perlu dan kata pemain berusia 61 tahun itu tidak keruan

berikut adalah transkrip ulasannya kepada FATV

-..

Bolehkah anda menjelaskan apa yang telah membawa FA keputusan

Glenn:?. “A sangat sukar 24 jam dengan mengambil kira dakwaan media yang kita lihat, kita telah membuat kesimpulan dan Sam bersetuju bahawa kelakuan beliau telah tidak sesuai dan terus terang tidak apa yang diharapkan daripada pengurus England, membincangkan pelbagai isu dari pelanggaran potensi FA memerintah melalui komen peribadi yang terus-terang tidak berfungsi apabila anda berada pengurus England.

Bagaimana sukar adalah keputusan

“Ia adalah satu keputusan yang benar-benar menyakitkan kerana jelas kami hanya hanya mengupah Sam dan Sam yang kita fikir adalah sangat sesuai untuk pengurus England dan kami rasa boleh menjadi sangat berjaya.

“Tetapi FA adalah lebih daripada hanya berjalan pasukan England lelaki. Kita perlu mempertahankan tingkah laku kanan lain di seluruh permainan keseluruhan. Kami penjaga permainan, kita menetapkan peraturan dan kita perlu dilihat untuk memohon kaedah-kaedah secara konsisten dan sama rata, sama ada anda adalah pengurus England itu atau seseorang yang rendah ke bawah dalam organisasi. Dan supaya konsisten, kepercayaan itu bahawa orang mempunyai dalam kita untuk berkelakuan dengan cara yang sesuai adalah teras kepada apa yang mana-mana persatuan bola sepak adalah kira-kira dan sudah pasti benar Persatuan Bola Sepak Inggeris.

“Oleh itu, ia adalah satu keputusan yang menyakitkan kerana kami menyangka bahawa beliau adalah seorang pengurus yang hebat, tetapi ia adalah keputusan yang tepat jika kita adalah untuk melindungi integriti FA.

Bagaimanakah Sam diambil itu?

“Sam adalah benar-benar tertekan, dia mengakui bahawa dia telah membuat kesilapan yang dahsyat penghakiman dan saya fikir dia mengakui juga bahawa manakala ia adalah satu keputusan yang sukar bahawa FA ambil, dia dapat melihat bahawa sekurang-kurangnya kita mempunyai mata.

Apa yang akan datang?

“Kami berada dalam tangan yang baik, kami telah bertanya Gareth Southgate – di bawah 21 jurulatih yang mendapat pengalaman antarabangsa benar-benar baik, dia mendapat pengalaman Liga Perdana – dia akan mengambil alih pasukan itu pada empat seterusnya permainan dari Malta melalui persahabatan menentang Sepanyol. dia mendapat sokongan pejabat belakang yang baik, kita akan mengadakan mesyuarat perancangan dengan saya selepas itu minggu ini dan kami merancang untuk pergi dan memenangi perlawanan.

penggantian Tetap? Bilakah proses bermula?

“Baiklah ia telah sibuk 24 jam supaya anda mungkin bayangkan kami tidak mendapat satu proses di tempat, tetapi satu pekerjaan yang menjamin pasukan England yang dengan Gareth kami lakukan. Menerusi dua adalah kita kemudian perlu memikirkan apakah pengajaran yang perlu dipelajari daripada apa yang kita baru sahaja melalui dan bagaimana yang mungkin mendekati suatu carian baru. Tetapi saya fikir kriteria orang yang kita cari akan tetap sama. Cabaran dengan kumpulan yang sangat berbakat pemain England, bagaimana anda mendapat yang terbaik daripada mereka dalam kejohanan? Itu masih kerja yang perlu dilakukan.

pemikiran tutup?

“Hanya sekali lagi bagaimana secara peribadi kecewa saya. Saya fikir Sam telah membuat perbezaan yang besar kepada FA, dia datang ke St George Park dan menunjukkan kepimpinan sebenar di sana, mempunyai semangat yang jelas untuk tugas yang ada dan saya tahu secara peribadi beliau amat, amat kecewa dan amat kesal dengan masalah namanya. Tetapi saya fikir beliau juga memahami mengapa FA terpaksa mengambil keputusan yang sukar ini. ”

(Laporan oleh Alan Baldwin, penyuntingan oleh Mitch Phillips)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *