Home / Sukan / Allardyce memecat bukan isu kita, kata Rooney

Allardyce memecat bukan isu kita, kata Rooney

LONDON (Reuters) – Kapten Wayne Rooney dgn lelah soalan rata-dipukul tentang pemecatan Sam Allardyce dan seolah-olah sama-sama prihatin tentang kedatangan berdiri di bos Gareth Southgate kelmarin apabila beliau membincangkan datang kelayakan Piala Dunia England.

“Ia bukan sesuatu yang kita boleh mengambil berat tentang,” Rooney kepada pemberita ketika ditanya mengenai Allardyce memecat lalu minggu selepas satu perlawanan yang bertanggungjawab berikut sengatan akhbar.

“Sebagai satu kumpulan kita perlu bersatu dan menumpukan perhatian kepada bola sepak dan saya pasti tidak akan ada masalah melakukannya. sisi lain bukan satu isu kami , “kata Rooney.

“Saya pasti ia adalah satu pasangan yang sukar minggu untuk FA tetapi pemain telah tertumpu kepada kelab bola sepak dan kami perlu memberi tumpuan kepada permainan dan latihan.”

Apabila ditekan untuk pandangan beliau mengenai Allardyce, Rooney berkata: “ia memalukan Saya rasa semua orang dapat melihat bagaimana teruja Sam adalah untuk kerja dan dia menunjukkan bahawa kepada pemain saya pasti dia amat kesal ia tetapi itu adalah satu keputusan untuk FA untuk mengambil.. . “

Gareth Southgate telah dimasukkan ke dalam menjaga empat perlawanan akan datang, termasuk perlawanan di Sabtu ini menentang Malta dan permainan yang jauh menentang Slovenia pada hari Selasa.

Southgate, seperti Allardyce, telah berkata bahawa Rooney akan terus sebagai kapten, menerangkan beliau sebagai “pemimpin yang cemerlang dalam kumpulan” walaupun dia kehilangan tempatnya dalam Manchester United bermula pasukan.

Rooney kembali pujian itu.

“dia melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan bawah-21, dia bekerja dengan banyak pemain dan dia telah diberi peluang untuk menunjukkan apa yang dia boleh lakukan di peringkat senior, “katanya bos barunya.

” Kami mempunyai untuk membeli ke dalam jalan-Nya dan cuba untuk mengambil idea-idea beliau di atas kapal dan meletakkan mereka ke dalam tindakan di atas padang.

“Saya tidak pasti jika ia bermula sekali lagi, kita perlu membina tiga mata di lepas permainan, “katanya dalam kemenangan 1-0 di Slovakia dalam perlawanan tunggal Allardyce itu bulan lalu.

Rooney, yang sekali lagi kelihatan seolah-olah dia lebih suka berada di mana sahaja di dunia daripada duduk di podium menghadapi media , jelas belum yakin tentang yang bertanya apa kedudukan beliau mungkin akan telah bangkit dari hadapan ke bahagian tengah dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

“Ia semakin sedikit letih soalan-soalan mengenai di mana saya akan bermain,” katanya.

“Saya telah menjawab banyak kali dan ia adalah jawapan yang sama – Saya bermain di mana pengurus mahu saya untuk bermain. – Saya tidak memilih diri sendiri”

(Penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia