Home / Hiburan / Alif Satar kekal bintang menonjolkan diri di sebalik kejayaan

Alif Satar kekal bintang menonjolkan diri di sebalik kejayaan

Alif Satar remains a low profile star despite success

Alif Satar mulanya mahu menjadi seorang juruterbang ketika ia mengikuti audisi untuk pertandingan realiti nyanyian, One In A juta. Foto: The Star / Azman Ghani

Entertainment

bapa Alif Satar telah Melibas melalui halaman akhbar satu hari apabila sesuatu yang menarik perhatiannya. Wajahnya berseri-seri. Dia mempunyai idea.

The Alif itu berusia 16 tahun sebelum ini menyatakan harapannya untuk menjadi seorang juruterbang tetapi kursus ini akan kos kira-kira RM150,000 dan dia diberitahu dia akan mempunyai untuk membayar cara sendiri .

“Ada bayaran anda,” ayah Alif kepada baginda menolak akhbar itu ke arah dia, jari ditekan pada artikel tertentu. Ia adalah satu pertandingan realiti nyanyian, One In A Million (OIAM), yang menjanjikan hadiah wang tunai yang lumayan untuk pemenang -. RM1 juta

Muzik adalah sesuatu Alif “ghairah suka” tetapi dia ‘ d sentiasa menolak idea usaha ke arah itu kerana merasakan terlalu jauh diambil. “Saya memberitahu diri saya akan menang perkara ini dan dengan wang hadiah saya akan melakukan lesen juruterbang komersial saya,” Alif, kini 26, mengimbas kembali dalam satu temu bual baru-baru ini.

Tetapi dia tahu ia tidak akan menjadi mudah. Sebelum persembahan, dia melakukan kebanyakannya di acara-acara di sekolah dan pernah dibuang sebagai salah satu daripada Lost Boys dalam pengeluaran West End, Peter Pan – The Musical di Genting Highlands apabila dia berusia 14 tahun

Pada OIAM Alif bukan sahaja menentang rakan-rakan menyanyi calon tetapi penyanyi ditubuhkan Dayang Nurfaizah juga. “Bayangkan semua rasa tidak yakin yang penyokong gigi memakai berusia 16 tahun itu, dan berada di OIAM dengan Dayang, ia adalah satu perjanjian yang besar. Dia legenda dan saya seperti, ‘saya tidak akan menang’, “katanya terus terang.

Alif benar-benar tidak menang, walaupun, terkejut, dia lebih baik daripada Dayang, tepi daripada penyanyi berpengalaman hanya seminggu sebelum pertandingan akhir.

Tetapi mungkin kekalahan itu adalah satu rahmat yang terselindung. Tanpa wang hadiah untuk membiayai impian juruterbang, dan telah mendapat rasa industri muzik, Alif mendapati dirinya menuju ke jalan perniagaan persembahan sebaliknya.

Alif Satar

Alif Satar

Selepas OIAM Malaysian Idol naib juara Dina Nadzir dijemput Alif untuk membuka untuk konsert itu di Singapura. Di sana, seorang eksekutif Sony Music mengambil notis prestasi dan dia kemudiannya ditandatangani kepada label. Pada masa yang sama, beliau juga menjaringkan gig hosting pada program remaja-centric, Remaja .

Sudah 10 tahun sejak beliau mula menceburi bidang hiburan. Perjalanan ini telah sukar; sebenarnya, ia hanya baru-baru ini bahawa Alif membuat kejayaan kerjaya

Alif Satar ini 10 tahun menunggu

Walaupun Alif mempunyai beberapa kejayaan dalam dekad yang lalu -. dengan tiga album kepada namanya dan beberapa single hit termasuk Jangan Nakal dan Akhiri Penantianku yang berjaya ke separuh akhir Anugerah Juara Lagu -. rehat besar masih mengelak dia

Alif, yang juga menceburi bidang lakonan, berkata: “Saya ada banyak drama tetapi ia tidak memainkan peranan utama dan ia tidak ada dalam slot masa yang tepat. Saya boleh melakukannya tetapi saya tidak diberi peluang. “

Alif perasan ada masanya beliau tidak diambil serius kerana mudanya juga. “Saya telah ditawarkan peranan dalam filem. Tetapi apabila saya memberitahu mereka kadar saya, mereka datang kembali kepada saya dan berkata, ‘Apakah kredibiliti anda? Siapa yang anda meminta harga itu? ‘, “Katanya menceritakan.

” Dan saya seperti,’ Anda datang kepada saya, anda meminta perkhidmatan saya dan ini adalah bagaimana saya meletakkan harga. “Saya tahu . kualiti kerja saya dan komitmen saya akan memberikan (untuk kerja tersebut) “

Ketika ditanya sama ada dia pernah terfikir untuk berputus asa selama ini, maka ia akan menjawab:” Saya berkata kepada diri saya sejak OIAM ‘saya memberikan diri saya lima tahun. Jika saya tidak di suatu tempat, maka mungkin ia bukan untuk saya. Tetapi perkara yang selalu datang dan secara beransur-ansur, mereka mendapat lebih besar dan lebih besar. “

kerjaya Alif akhirnya datang ke dalam ayunan penuh apabila drama beliau, Tundukkan Playboy Itu mendarat slot masa perdana di TV3 awal ini tahun. “Walaupun saya mendahului kedua, orang mula memberi perhatian kepada saya dan dan mereka melihat bahawa saya boleh bertindak.” Dia didorong momentum dengan peranan utama dalam sambutan baik Dia Semanis Madu pada bulan Mei.

Alif adalah kerjaya yang tinggi sekarang, baru-baru ini menyertai Zizan Razak sebagai tuan rumah bersama pada musim terbaru Akademi Fantasia. Ia juga boleh dilihat dalam filem paranormal, Aliff Dalam 7 Dimensi yang ditayangkan baru-baru ini.

Muzik perkara-perkara bagi Alif Satar

Dia menyita masa di bahagian depan muzik juga, dengan pengeluaran single baru, Selamanya Cinta duet dengan Shila Amzah.

“Shila menulis lagu ini untuk dirinya sendiri pada mulanya, tetapi sesuatu yang seolah-olah tidak kena … ia memerlukan rakan kongsi duet.” Lebih daripada itu, projek itu, Alif mendedahkan, sebenarnya lapan tahun dalam membuat.

” dia pada musim kedua OIAM saya yang pertama. Semasa musim kedua, merupakan minggu duet dan dia mempunyai barisan bufet artis untuk dipilih, tetapi dia berkata dia mahu berduet dengan saya. Dia memberitahu saya dia adalah peminat, “katanya mengimbas kembali mesyuarat Shila.

Kedua-dua rukun di atas pentas dan selepas acara itu, mereka telah membuat rancangan untuk merakamkan lagu bersama-sama. Tetapi jadual sibuk mereka mendapat di jalan dan ia hanya sedikit masa tahun lepas bahawa mereka duduk untuk rekod.

Alif, yang kali terakhir mengeluarkan album pada tahun 2013, mempunyai perancangan untuk album baru dan berharap untuk mendapatkan bermula pada mengumpul bahan-bahan dan rakaman itu awal tahun depan.

Kebanyakan perseorangan radio penyanyi itu telah terang, lagu-lagu berangin pop seperti Lelaki seperti Aku dan Cukup Indah . Alif berharap untuk membawa sesuatu yang baru ke meja.

“saya berfikir sesuatu yang sedikit lebih akustik untuk mempamerkan vokal. Lagu-lagu yang saya biasanya menyanyi di radio tidak mempamerkan apa yang boleh saya lakukan. Saya telah meliputi lagu pada Instagram dan banyak orang sedar saya mempunyai suara yang bagus, “katanya menawarkan.

” Saya mempunyai idea untuk melakukan album perlindungan. Saya akan mengurangkan instrumen, menyanyikan lagu cara saya sendiri dan menunjukkan suara saya. Dan saya akan mempunyai beberapa lagu-lagu asal juga. “

alif satar

Alif bersama isteri dan anak perempuannya yang berusia satu tahun. Photo: Instagram

Ini semua datang bersama-sama dengan indah juga apabila ia datang kepada kehidupan peribadinya. Alif mempunyai seorang anak perempuan berusia satu tahun dan menjangkakan anak kedua awal tahun depan. “Saya sentiasa seorang lelaki keluarga, sebagai seorang suami dan ayah datang secara semulajadi kepada saya,” kata Alif, yang mendirikan rumah tangga pada tahun 2014.

Tetapi mengimbangi tuntutan kerjaya dan kehidupan keluarga adalah tidak mudah. Alif, yang juga menjadi tuan rumah menunjukkan pelbagai MeleTOP Kebaboom di Astro Ria, saham dia telah bekerja tujuh hari seminggu sejak Oktober tahun lepas.

“Anda perlu membuat masa, kerja adalah kerja dan keluarga adalah keluarga. Ia tidak kira jika anda letih, tidak ada alasan, “katanya. “Saya seorang yang bangun awal, tidak kira apa masa saya tidur, pada tengah malam atau 2 pagi, saya akan bangun pada pukul 6 pagi untuk mandi anak perempuan saya, makan sarapan pagi itu dan bermain dengan dia sehingga 11 pagi dan kemudian menghantar dia ke tempat ibu saya. Dan pada waktu malam, saya akan mencari alasan untuk membangunkan dia kadang-kadang dan bermain dengan dia selama satu jam. Isteri saya tidak terlalu gembira dengan keadaan itu, “tambah beliau

Walaupun ia mengambil masa 10 tahun lama sebelum akhirnya memecahkan, Alif berkata dia tidak akan mempunyai apa-apa cara lain.” Jika saya mendapat perhatian yang saya kini lima tahun lalu apabila saya masih muda dan tidak berkahwin, saya tidak fikir saya boleh mengatasinya. Saya akan pergi liar. Saya lebih tenang sekarang kerana saya seorang lelaki keluarga. “

Alif tidak kisah bahawa dirinya berprofil rendah di sebahagian besar tahun dalam dunia hiburan.

” Saya suka yang rendah profil, yang tertindas, dan orang yang tidak mengetahui keupayaan sebenar saya. “Orang ramai tidak benar-benar tahu apa yang anda lakukan dan kemudian anda pergi boom!”

Incoming search terms:

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *