Home / Berita / Akses daftar masuk lancar di lapangan terbang baru

Akses daftar masuk lancar di lapangan terbang baru

Artist impression of the world's largest airport terminal in Beijing. - AFP

gambaran Artist terminal lapangan terbang terbesar di dunia di Beijing. – AFP

BEIJING: Ibu negara China, akan memeluk lapangan terbang baru di 2019.

Enam tajam lapangan terbang bintang laut berbentuk telah menarik perhatian meluas sejak ia mula pembinaan pada tahun 2014.

reka bentuk akan membuat ia lebih mudah bagi penumpang yang tiba untuk mengakses kedua-dua penerbangan sambungan dan pengangkutan awam.

Tujuh puluh lapan pintu akan ditubuhkan dalam tempoh lima daripada enam senjata lapangan terbang dan termasuk Capsule Hotel.

Zhu Wenxin, kakitangan pasukan pembinaan lapangan terbang itu melancarkan reka bentuk minggu lepas.

Lapangan terbang akan mencapai 1,144m dari timur ke barat panjang, dan lebar 996m dari utara ke selatan.

Terdapat lima terbilang airside dan satu dewan pusat. Tingkat atas lapangan terbang itu akan berkhidmat perlepasan antarabangsa dan tingkat bawah perkhidmatan domestik.

Keretapi lapangan terbang akan dibina di bawah lapangan terbang, Zhu diturunkan.

Menurut pengenalan, sebanyak empat landasan akan disiapkan dalam fasa pertama pembinaan dan lapangan terbang baru akan dapat melihat kawasan 13,000sq-m komersial di tengah-tengah bintang laut-bentuk.

kemuncak lapangan terbang baharu itu akan menjadi sistem pengangkutan yang mudah.

Terletak di bawah lapangan terbang, pusat pengangkutan yang ultra-moden akan meliputi 340sq-m, hampir saiz yang sama stesen keretapi Beijing.

Jika penumpang perjalanan domestik tiba dengan kereta api, mereka tidak akan perlu mendaftar masuk di balai berlepas domestik, tetapi masukkan pemeriksaan keselamatan berhampiran kereta api lapangan terbang.

A daerah komersial akan menemani lapangan terbang baharu itu apabila ia dibuka. Kawasan perdagangan akan dibangunkan dalam kawasan 13,000sq-m.

The Guardian sebuah akhbar British, yang disebut lapangan terbang baru yang salah satu daripada “tujuh keajaiban baru dunia” pada tahun 2015.

lapangan terbang Beijing yang baru akan menjadi yang terbesar di dunia.

pada masa ini, Lapangan Terbang Antarabangsa Beijing Capital, di timur laut bandar, adalah lapangan terbang kedua paling sibuk di dunia dari segi penumpang kelantangan.

Tiga ratus penerbangan setiap hari dan hampir 10 juta penumpang setiap tahun dialihkan ke lapangan terbang lain. Ini adalah kerana kapasiti yang terhad untuk mengendalikan penerbangan. – China Daily / Asia News Network

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia