Home / Hiburan / Adalah negara yang bersedia untuk Cine Awards India Malaysia?

Adalah negara yang bersedia untuk Cine Awards India Malaysia?

Is the country ready for the Malaysian Indian Cine Awards?

Maravan adalah salah satu daripada sembilan filem dicalonkan dalam Cine Awards India Malaysia.

Entertainment

Apabila RG Naidu mencetuskan idea untuk produk dan pembuat filem India tempatan akan diiktiraf dalam persembahan anugerah, beliau telah bertemu dengan keraguan.

“Terdapat adalah orang-orang yang mempersoalkan idea saya. Mereka berkata industri itu tidak bersedia untuk rancangan anugerah sendiri, “kata RG, yang merupakan seorang penyokong kuat untuk dunia hiburan India tempatan.

Mujurlah, terdapat orang-orang yang suka idea beliau dan menggesa beliau untuk menjadikannya berlaku. RG kickstarted kempennya sendiri untuk perhimpunan penaja dan sokongan organisasi. Usaha beliau memuncak dalam pelancaran Cine Awards India Malaysia pertama (MICA) di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

MICA ditetapkan untuk menghormati pencapaian pawagam India tempatan menerusi 35 kategori seperti Movie Terbaik, Pengarah Terbaik, Best pelakon / pelakon, Pelawak Terbaik, Villain Terbaik dan penyanyi Terbaik untuk Lelaki dan penghibur Wanita.

Terdapat juga anugerah untuk tuan rumah seperti Best Male TV Anchor dan Wanita Terbaik Radio Host. MICA juga akan memberi tujuh anugerah yang berbeza untuk pembuat filem pendek dan membiarkan peminat mengundi Paling Popular Filem / Pelakon / Actress.

Selain daripada kategori anugerah popular, hakim dari Malaysia, Singapura, Sri Lanka dan India akan membuat keputusan mengenai kategori utama. Pemenang akan menerima trofi dan barang kemas dari Rafflesia The Pearl Centre.

“Hari ini membuktikan bahawa MICA tidak lagi mengelamun. Kami telah menerima sokongan daripada Tourism Malaysia, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Kreatif Guild kandungan Malaysia dan banyak lagi, “kata RG

Sebanyak sembilan filem India tempatan dikeluarkan pada tahun 2015 sehingga pencalonan -. Tindakan thriller Iravan, filem zombie Vere Vazhi Ille, drama jenayah Kid, seram filem Agileswari, tindakan-romance Pinnokam, komedi Avana Nee, filem penyeludupan manusia Maravan, filem tergantung Muthukumar Dikehendaki dan filem autisme Natchathiran .

A scene from the local film Vere Vazhi Ille.

adegan dari filem tempatan Vere Vazhi Ille.

Baru-baru Festival filem Malaysia pemenang untuk filem terbaik Malaysia Jagat tidak layak sebagai penganjur tidak menerima penyerahan dari pengeluar. Calon-calon akan diumumkan kemudian; malam anugerah MICA akan dilakukan pada akhir tahun mengikut RG.

Pansha Nalliah, Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Penerbit Filem Malaysia turut hadir pada majlis pelancaran itu. Beliau telah dikreditkan sebagai perintis pawagam India tempatan apabila dia mengeluarkan Naan Oru Malaysia pada tahun 1991. Naan Oru Malaysia diiktiraf sebagai filem India keluaran tempatan yang pertama.

“Terdapat sebenarnya orang lain di hadapan saya. Pengeluar Felix Anthony telah membuat Thun Bangal Urangu Vathillai dalam tahun 1970-an. Tetapi beliau meninggal dunia sebelum filem itu dapat disiapkan. Satu lagi dipanggil Anbe En Anbe tidak menjadi kenyataan kerana masalah kewangan. Pujian harus diberikan kepada mereka untuk mahu menjadi yang pertama untuk memberitahu cerita India Malaysia, “katanya.

Pansha berbangga dengan kemajuan industri filem India tempatan hari ini. Kejayaan filem-filem seperti Jagat dan Maravan membuktikan bahawa terdapat penerimaan penonton. Beliau juga berkata acara seperti MICA adalah tepat pada masanya untuk terus menarik perhatian kepada kualiti filem India buatan tempatan baru-baru ini.

Pansha juga menggesa pembuat filem untuk tidak putus asa dengan kegagalan awal dan berusaha ke arah menjadikan filem dengan rasa tempatan . “Jangan cuba untuk mencontohi India dan membuat filem lagu dan tarian. Ia tidak realistik untuk penonton di sini. Membuat cerita Malaysia. “

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *