Home / Hiburan / Adakah Siti Nurhaliza memenangi Album Terbaik dalam AIM untuk masa ke-7?

Adakah Siti Nurhaliza memenangi Album Terbaik dalam AIM untuk masa ke-7?

Will Siti Nurhaliza win Best Album in AIM for the 7th time?

Datuk Siti Nurhaliza dicalonkan dalam beberapa kategori AIM. Photo: The Star / Sia Hong Kiau

Entertainment

Selepas terhenti selama dua tahun, Anugerah Industri Muzik (AIM) – anugerah di negara ini menunjukkan untuk menghormati kecemerlangan dalam industri muzik tempatan – ditetapkan untuk kembali pada 18 Disember

acara tahun ini melihat pop diva Datuk Siti Nurhaliza mendominasi anugerah dengan tujuh pencalonan. prestasi Siti dalam lagu Menatap Dalam Mimpi akan melihat dia bersaing dengan orang-orang seperti Dayang Nurfaizah ( Lelaki Teragung ), Jaclyn Victor ( Seindah Mimpi ), Najwa Mahiaddin ( Guilty Bilik ) dan Nona ( Takkan Biarkan ) dalam kategori Wanita Terbaik Persembahan Vokal di dalam Lagu.

Semasa peristiwa untuk mengumumkan Top 5 pencalonan dalam Kuala Lumpur, Siti kongsi apa yang berlaku apabila dia cuba untuk merakam Menatap dalam Mimpi .

“Ia telah ditulis khas untuk arwah bapa saya (yang meninggal dunia pada tahun 2009). Apabila saya merakamkan lagu, saya mula hilang dia dan saya mendapat begitu terbawa-bawa oleh emosi yang ia menjejaskan fokus saya. Jika apa-apa, ketika itu memberikan saya rasa saya perlu merakamkan lagu itu, “katanya.

Menatap Dalam Mimpi, digubah oleh Aubrey Suwito dengan lirik oleh Rozisangdewi, juga menerima pencalonan untuk Best Pop Song. calon-calon lain dalam kategori ini adalah Assalamualaikum (Faizal Tahir), sedetik Lara (Hazama), Sejati (Faizal Tahir) dan Hidup Dalam Mimpi (Syamel).

Siti nurhaliza

Syamel dan Siti akan bersaing untuk Best Pop Song di AIM yang akan datang. Photo: The Star / Low Boon Tat

pencalonan lain Siti adalah untuk Best Engineered Album ( Datuk Siti Nurhaliza Unplugged ), Best Nasyid Song ( Mikraj Cinta ), Susunan Muzik Terbaik Di Dalam Lagu ( Jaga Dia Untukku dan Menatap Dalam Mimpi ) dan Album Terbaik ( Datuk Siti Nurhaliza Unplugged ).

penyanyi-penulis lagu Faizal menerima lima pencalonan. Prestasi beliau dalam lagu Sejati akan melihat Dia naik terhadap Akim Ahmad ( Potret ), Hazama ( Sampai Mati) Hazami ( Cintai Dia) dan Lah Ahmad ( Syukur ) di Male Best Vocal peformance dalam kategori Song.

dalam / Kerjasama Persembahan Vokal Terbaik Duo dalam kategori Song, duet Faizal dengan Elizabeth Tan untuk Setia dicalonkan bersama Go Hard Atau Gostan (Hunny Madu dan Kayda), Terimaku seadanya (Misha Omar dan Hafiz Suip), Selepas The Rain (Najwa Mahiaddin feat Juny) dan Pergi Do That (SonaOne feat Joe Flizzow dan Akeem).

Akademi Fantasia naib juara Syamel akan bertanding dalam kategori Artis Baru Terbaik (bersama De Fam, Bella Nazari, Lyia Meta dan Projector Band) dan Best Pop Song (sebagai komposer dan penulis lagu untuk Hidup dalam Mati ). Sebagai pendatang baru, Syamel hanya bersyukur dengan peluang untuk memanggil dirinya seorang penama AIM: “Ia sukar dipercayai. Saya membesar menonton AIM. Kini, semakin penamaan dan mempunyai peluang untuk melaksanakan merasakan seperti mimpi menjadi kenyataan. “

Anugerah AIM malam, yang akan diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra di Kuala Lumpur, akan menyaksikan pemenang dalam 16 kategori utama. Anugerah juga akan disampaikan kepada pemenang dalam lima kategori populariti yang didorong baru iaitu Download Song Of The Year, Kebanyakan Distrim Song Of The Year, Paling banyak dilihat Official Music Video di YouTube dan Penyanyi Terbaik Malaysia.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.