Home / Keluarga / Adakah anda benar-benar tahu berapa banyak gula anak-anak anda boleh mempunyai?

Adakah anda benar-benar tahu berapa banyak gula anak-anak anda boleh mempunyai?

Do you really know how much sugar your kids can have?

Abaikan manis secara berlebihan, di sini adalah panduan untuk berapa banyak gula anak-anak anda boleh makan. Photo:. TNS

Kanak-kanak

Sekumpulan doktor jantung menyeru ibubapa pelajar berhenti terlibat tooths gula kanak-kanak dengan membendung jumlah gula tambahan dalam diet anak-anak mereka

Persatuan Jantung Amerika (AHA) mencadangkan bahawa kanak-kanak di bawah dua mengambil tidak gula tambahan dan bahawa anak-anak antara dua dan 18 gula had ditambah dalam makanan harian mereka kepada hanya enam sudu teh.

Itulah bersamaan lebih kurang 100 kalori atau 25g. Sebagai perbandingan, satu tin soda biasa mempunyai kira-kira 10 sudu teh gula.

Pada masa ini, kanak-kanak Amerika yang berumur dua hingga 19 mengambil 80g gula tambahan, secara purata, sehari, menurut AHA.

cadangan kumpulan itu untuk menghadkan gula tambahan telah diterbitkan baru-baru ini dalam jurnal Edaran . Ia ditulis oleh panel pakar yang melakukan kajian semula yang komprehensif kajian saintifik terhadap kesan gula ditambah pada kesihatan kanak-kanak ini telah menimbulkan cabaran bersama untuk jenis ini penyelidikan pemakanan.

Penyelidik dinamakan penggunaan berlebihan gula sebagai satu faktor risiko untuk membangunkan pelbagai masalah kesihatan, termasuk obesiti, penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan kanser.

diet yang kaya dengan gula juga orang yang kurang nutrien penting, penyelidik berkata.

“Walaupun gula tambahan paling mungkin boleh diambil dengan selamat dimakan dalam jumlah yang rendah sebagai sebahagian daripada diet yang sihat, beberapa kanak-kanak mencapai tahap itu, menjadikannya sasaran kesihatan awam yang penting, “mereka menulis. – Star Tribune (Minneapolis) / Tribune News Service

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia