Home / Sukan / A takeout positif Kim Swee ketika seri tanpa jaringan di Singapura

A takeout positif Kim Swee ketika seri tanpa jaringan di Singapura

PETALING JAYA:. Jurulatih negara, Datuk Ong Kim Swee adalah optimis saka

The Harimau Malaysia adalah kedua terbaik dalam persahabatan menentang Singapura, yang berakhir 0-0 di Stadium Nasional Kallang pada hari Jumaat.

Namun, bekas pemain antarabangsa Kim Swee adalah berlebih-lebihan dalam memuji prestasi tegas pembela beliau.

“Saya menurunkan pertahanan baru dan kami tidak mengalah. Jadi, ia adalah keputusan yang baik, “kata Kim Swee.

“Perlawanan itu rapat dan tidak pasukan mahu kehilangan … memandangkan ia adalah pertembungan Malaysia-Singapura. Kami tidak baik mempertahankan sebagai satu unit dan Singapura mempunyai XI yang terbaik di atas padang.

“Sudah tentu, saya suka bermain bola sepak yang cantik, tetapi permainan ini adalah bahawa ia adalah keputusan yang paling penting. Jika kami bermain bola sepak cantik dan kehilangan … maka ia bencana juga. “

lelaki Kim Swee boleh berterima kasih kepada mereka bertuah untuk yang masih hidup serangan Singapura, dengan Lions mempunyai tiga percubaan memukul palang gol.

Pembela Malaysia meletakkan paparan yang meningkat dengan ketara berbanding yg merugikan 3-0 kekalahan kepada Indonesia dalam satu lagi di Solo bulan lepas friendly.

Kim Swee, bagaimanapun mengakui bahawa masih ada banyak ruang untuk penambahbaikan menjelang bulan AFF Suzuki Cup yang akan datang.

Pasukan negara telah terjejas teruk oleh persaraan secara tiba-tiba pro berpengalaman seperti Safiq Rahim, Aidil Zafuan Abdul Razak, S. Kunalan dan Amirulhadi Zainal pada bulan Julai.

Kim Swee juga telah menyaksikan latihan terganggu oleh gangguan luar padang, seperti apabila Johor Darul Ta’zim II hanya dikeluarkan pemain mereka empat hari sebelum perlawanan menentang Singapura.

“Saya harap pemain saya kini akan terus tersedia untuk panggilan-up, tetapi terdapat begitu banyak perkara yang berlaku di rumah belakang yang saya tidak pasti jika saya akan mempunyai pemain yang sama untuk mengira,” kata Kim Swee.

“Saya amat yakin bahawa kita boleh bermain dengan lebih baik jika saya mempunyai skuad yang sama yang dihadapi Timor Leste dalam kelayakan playoff Piala Asia pada bulan Jun (Malaysia menang 6-0 secara agregat) … itu realiti.”

tugasan seterusnya pasukan negara ini merupakan satu lagi mesra – terhadap Afghanistan – di Stadium Shah Alam pada Selasa.

The persahabatan adalah sebahagian daripada persiapan pasukan itu untuk Piala Suzuki AFF dari 19 Nov-Dec 17. Malaysia berada dalam Kumpulan B bersama tuan rumah, Myanmar, Vietnam dan kelayakan yang belum diberikan nama itu.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia