Home / Sukan / A Ahad pahit manis untuk Ferrari sebagai Vettel kemalangan di

A Ahad pahit manis untuk Ferrari sebagai Vettel kemalangan di

SEPANG: Ia ternyata menjadi satu perlumbaan yang mimpi ngeri bagi Sebastian Vettel kerana dia tersingkir dalam pusingan pertama Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang.

Pada permulaan perlumbaan, Ferrari, Vettel kehabisan ruang sebagai Jerman menyelam ke bahagian dalam remaja Belanda Max Verstappen mula Pusingan 1 dan melanggar belakang kereta Mercedes Nico Rosberg. Empat kali juara dunia Vettel terpaksa bersara dengan penggantungan kerosakan.

Nasib baik untuk Ferrari, Kimi Raikkonen berjaya berada di dalam mata. The Finn menduduki tempat keempat dalam 1’37:. 41,561

pendahulu Nico Rosberg menduduki tempat ketiga untuk Mercedes. Jerman bangkit daripada tempat ke-21 walaupun mengumpul penalti masa 10 saat untuk menyebabkan perlanggaran dengan Raikkonen.

Red Bull membuat sapu 1-2 dengan Australia, Daniel Ricciardo memenangi perlumbaan di hadapan remaja Belanda Max Verstappen.

Vettel memohon maaf atas perlanggaran dengan Rosberg, mengatakan bahawa dia telah cuba memotong Verstappen apabila Rosberg mendapat di hadapannya.

“saya adalah untuk cuba mendapatkan masa lalu Max dan, malangnya, saya membuat hubungan dengan Nico. Saya tidak boleh melakukan lebih daripada meminta maaf kepadanya kerana ia mempunyai apa-apa kaitan dengan dia. Ia adalah perkara terakhir yang dia mahu, “kata Vettel, juara empat kali rekod Malaysia GP.

Raikkonen berkata Ferrari kurang kelajuan dan dia tidak dapat menolak keretanya.

“Hari ini kita tidak mempunyai kelajuan yang sepadan dengan Red Bull dan juga Mercedes. Ia hanya malang bahawa kami tidak dapat untuk mengambil kesempatan daripada insiden (pertembungan) yang menyaksikan beberapa keputusan yang mengejutkan, “kata Raikkonen.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia