Home / Artikel / 7 Sifat Wanita Yang Disukai Oleh Lelaki, Anda Yang Mana Satu?

7 Sifat Wanita Yang Disukai Oleh Lelaki, Anda Yang Mana Satu?

Sememangnya kebanyakkan lelaki mengidamkan wanita yang mempunyai beberapa sifat yang boleh menyebabkan mereka jatuh cinta.

Disini ada 7 ciri-ciri sifat wanita yang digemari oleh lelaki. Jadi, anda wanita yang macam mana?

Wanita yang prihatin
Walaupun lelaki tidak selalu menyatakan sifat yang disukainya, ternyata sikap prihatin adalah sikap yang paling disukainya. Lelaki akan merasai anda seorang yang sangat penting bagi hidupnya jika anda memberi lebih perhatian terhadapnya.

Wanita yang tidak mudah marah
Segala permasalahan yang berlaku terhadap hubungan kamu tidak seharusnya diselesaikan dengan kemarahan atau menuding jari. Lelaki lebih suka jika permasalahan boleh diselesaikan dengan cara yang berhemah dan tidak terburu-buru. Hal ini kerana dengan kemarahan anda, lebih membuatkan lelaki cepat berasa bosan dan boleh jadi si dia akan mencari orang lain yang lebih memahami diri mereka.

Memahami
Lelaki lebih suka wanita yang memahami tentang diri mereka, hobi, keperluan dan kehendak mereka. Hal ini akan membuatkan mereka lebih selesa dengan diri anda. Sudah tentunya anda akan lebih disayangi dan dicintai.

Tidak mudah cemburu
Perasaan cemburu sememangnya mesti ada pada setiap pasangan namun cemburu yang keterlaluan akan merimaskan perhubungan anda. Jadi adalah lebih baik untuk berasa kurang cemburu dan memberikan sedikit kepercayaan dalam hubungan anda. Hal ini kerana setiap orang mempunyai sebab tertentu dalam hubungan kawan pejabat atau kawan perempuan yang kadang kala tiada mempunyai perasaan yang lebih melainkan hanya teman biasa. Namun, perasaan cemburu juga merupakan salah satu sikap yang datang bila perasaan cinta dan sayang. Boleh cemburu tetapi memadai dengan keadaan.


Baik dan bijak
Siapa yang tidak menyukai pasangan yang baik dan juga bijak? Semestinya mereka sangat bangga jika anda mempunyai sifat baik dan bijak untuk ditunjukkan kepada keluarga mereka. Malah sifat baik ini akan membawa kebaikan dalam meneruskan hari-hari yang bakal ditempuhi dalam kehidupan seharian.

Menyukai anak-anak
Bagi wanita yang mempunyai sifat yang menyukai anak-anak, anda sangat bertuah! Hal ini kerana lelaki sangat menyukai wanita yang mempunyai sifat keibuan yang tinggi. Masa depan juga sangat cerah dalam hidup berkeluarga yang sangat dititik beratkan oleh kaum lelaki.

Tidak kasar
Percayalah, kecantikan diri wanita itu semakin pudar dimata lelaki jika wanita itu bertutur kasar, dan berkelakuan kasar. Perkara ini tidak baik dalam perhubungan malah boleh melukakan hati dan perasaan lelaki itu.

Inilah antara 7 sifat yang disukai oleh lelaki. Jadi jangan putus asa untuk berubah menjadi lebih baik supaya terus dicintai dan disayangi oleh pasangan anda.

Sumber: vebma.com

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia