Home / Kesihatan / 15 tips untuk menghidupkan hari anda

15 tips untuk menghidupkan hari anda

15 tips to liven up your day

Minyak wangi anda suka boleh membawa persatuan positif, kenangan dan pengalaman. – AFP

Kesihatan

Kadang-kadang, rutin hidup seharian boleh membawa anda ke bawah, jadi mengapa tidak mencuba beberapa tips ini baik untuk menambah pecah yang cerah kebahagiaan untuk setiap hari?

1. Mulakan hari anda dengan senyuman

Kajian menunjukkan bahawa tindakan mudah tersenyum – walaupun anda tidak merasa seperti itu – boleh membangkitkan set minda yang lebih positif, tekanan yang lebih rendah dan membuat anda berasa lebih baik.

2. Bau aroma kegemaran

Minyak wangi anda suka boleh membawa persatuan positif, kenangan dan pengalaman. Menghidu minyak wangi kegemaran, menikmati aroma secawan kopi, atau pergi ke luar dan menghirup udara segar.

3. Membeli sendiri bunga

Tambah beberapa warna untuk ruang kerja anda. Membeli orkid eksotik, tumbuhan berdaun atau bunga matahari dan menikmati keindahan alam semula jadi mereka.

4. Makan coklat gelap

A persegi kecil coklat gelap bukan sahaja rasa baik, ia penuh dengan antioksidan dan sebatian yang mencetuskan kebahagiaan.

A small square of dark chocolate doesn’t just taste good, it’s full of antioxidants and compounds that trigger happiness. — Filepic

A persegi kecil coklat gelap bukan sahaja rasa baik, ia penuh dengan antioksidan dan sebatian yang mencetuskan kebahagiaan. Photo: Gambar Fail

5. Peel dan makan oren

Feeling dibanjiri? Berehat dan makan oren! Perbuatan menyingkirkan ia akan memberikan fikiran anda berehat seperti yang anda menumpukan perhatian kepada sesuatu yang lain, manakala bau segar akan menghidupkan semula anda. Dan semua bahawa vitamin C adalah dalam melawan tekanan!

6. Pergi untuk berjalan kaki

Berjalan-jalan di sekitar blok. Luar kawasan dan melihat ke langit, pokok-pokok dan burung. Nikmati nafas dalam-dalam, swing senjata anda dan mencari lima minit tenang.

7. Rasa sesuatu yang seolah-olah untuk pertama kalinya

Tertekan dan lapar? Jangan hanya Kokok turun snek berguna. Berehat lima minit dan menikmati merawat yang sihat, memastikan bahawa anda menikmati setiap gigitan. Ia boleh menjadi segenggam kacang, beberapa batang saderi dengan mentega kacang atau sekeping buah-buahan. Makan ia seperti anda tidak pernah merasai sebelum ini dan menikmati masa ini.

8. Ketawa dengan kuat

Ketawa boleh mencetuskan pelbagai kesan positif dalam minda dan badan – dan membuat anda berasa gembira. Cari video YouTube kegemaran anda dan biarkan diri anda ketawa. Ia akan menerangi hari anda!

9. Minum air

Combat tenaga yang rendah dan kelesuan dengan memastikan anda mendapat air yang mencukupi setiap hari. air sejuk adalah yang terbaik. Perk ia dengan limau sedikit untuk pecah citrusy, dan minuman di luar!

10. Mengambil tidur kuasa

bermaya? Ambil 15 minit kuasa tidur. Menutup mata anda dan melepaskan masalah anda selama beberapa minit akan membantu meningkatkan tenaga dan merangsang minda.

11. Mengatakan I love you

Hulurkanlah kepada yang tersayang hanya untuk mengatakan ketiga-tiga perkataan sedikit. Perbuatan untuk menyatakan kasih sayang banjir tubuh dengan hormon gembira dan membantu anda untuk ingat untuk bersyukur dengan perkara-perkara yang baik dalam kehidupan.

12. Menyanyi lagu

Elakkan blues hari kerja dengan memulakan hari dengan letupan kuat muzik bertenaga. Menyanyi bersama-sama dan menari jika anda mahu! Kajian telah mendapati bahawa muzik mengaktifkan bahagian otak yang menghasilkan kebahagiaan. Sebuah lagu gembira membantu meletakkan rentak dalam langkah anda, dan menguatkuasakan persatuan positif tentang hari.

13. Adakah melompat bicu

A pecah pendek senaman sengit boleh mendapatkan darah yang mengalir dan paras tenaga sehingga. Malah, mengapa tidak mendapatkan rakan-rakan anda untuk menyertai anda? Anda juga boleh mendapat manfaat daripada ketawa yang baik.

14. Tarik nafas

Pernafasan diafragma dengan anda membantu jelas fikiran dan membuat anda berasa lebih bertenaga kerana oksigen tambahan ia membawa. Anda hanya perlu melakukannya selama kira-kira 50 saat. Tutup mata anda dan menarik nafas panjang dan perlahan-lahan, mengira hingga lima. Ulang lima kali.

15. Makan telur

Telur adalah tinggi dalam vitamin B12, yang penting untuk tenaga. Meningkatkan tahap anda dengan lain-lain makanan yang kaya dengan B12 seperti tenusu, hati, kerang atau kambing. Atau memulakan hari anda dengan penyebaran ekstrak yis ke atas roti!


Fitforlife Penang 2016 logo.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai keadaan sentiasa cergas dan Program Besar Live, sila layari www.livegreat.greateasternlife.com .

Anda juga boleh melawat FitForLife Pulau Pinang 2016 yang adil bulan ini untuk beberapa tips hidup sihat. Tema tahun ini “Dapatkan Fit. Live Great! “Bertujuan untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia menjalani gaya hidup yang sihat dan mengamalkan pendekatan holistik untuk kesihatan yang merangkumi kecergasan fizikal dan mental, kesihatan am dan kewangan kesejahteraan.

Acara ini akan mempunyai pelbagai jenis produk dan perkhidmatan kesihatan dan gaya hidup di bawah satu bumbung, memenuhi semua peringkat umur.

Pelawat boleh mengharapkan pelbagai produk sesuai untuk pelbagai keperluan kesihatan, seperti makanan tambahan , diet dan alat bantu, pemeriksaan kesihatan, ubat-ubatan alternatif dan lain-lain lagi pemakanan.

FitForLife Pulau Pinang 2016 dianjurkan oleh The Star dengan Great Eastern Life sebagai rakan kongsi majlis itu, Nestle Omega Plus sebagai penaja Wellness rasmi dan Guardian sebagai penjagaan kesihatan Provider. Ia akan diadakan di Arena SPICE (PISA), Pulau Pinang, dari 14 Okt hingga 16 Ia dibuka dari 10 pagi hingga 7 malam dan masuk adalah percuma. Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 03-7967 1388 (ext 1243/1432/1529) atau layari www.facebook.com/thestarhealthfair .

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.